Monday, March 26, 2012

apabila seorang hamba allah itu malas...~

ASsalamualaikum~



Apabila seorang hamba allah itu malas??



  • dia tidak membuka buku untuk study.
  • dia juga sering kali memgambil peluang untuk tidur.
  • homework pun taa siap dan menjadi peniru yang tegar.
  • dia berharap agar dia dapat tidur 2 hari tanpa diganggu sape2...
  • dia sering kali meninggalkan henfon dimerata2....
  • sebnarnya dia layak dan pas tinggal di GUAA.....


minggu lepas aku mandi hujan,,best gilakkk..^_^




huaaaaa,,,tulis entry nih pun sambil mengeliat serta menguap...
sungguh tiada adab....Actually "dia" adalah aku....Memang minggu nih,,minggu paling penat untuk aku...








bayangkan aku kena datang sekolah pagi petang,,pagi biasa lah,,for study,,petang for training bola jaring...malam memang ta sempat naa study arr,,setakat homework tuhh bola laa aku siapkan sikit2..,,perhhh sadis kan...




pandangan mataku,,awal aku dan dia~
ecehhh lagu nirina zubir laa plak...



k arr babai...

saya nampak ada orang gigih baca blog picisan saya..
terima kasih sudi membaca
^_^


Saturday, March 17, 2012

sisa-sisa cuti sekolah..


Assalamualaikum...



JUST TO SAY :: 




CUTI LAGI SEMINGGU!!!
KAN BEST!!!


haisshh aku sebenarnya ,,rasa berat je naa pergi sekolah,,sebab musababnya nanti dapat tahu markah add math !! aku ta nak tahu~


Lagipun,,dan2 laa sekolah naa mula,,badan aku rasa macam taa sihat ..huaa lagi laa perasaan naa cuti lagi membuak2 dalam diri aku...haishhhhh!!!




Sabar je laa,,wahai blogurl,,lagi setahun lebih je ko pakai kain biru,,baju putih...hukhuk #_#




budak 16 tahun nih naa cuti lagi~
walhal daa cuti seminggu...
sungguh taa bersyukur....0_0



taa dek motif langsung aku letak gambar nih...Tapi aku nak ucap thanks you soo mchiee kepada adik anip,,sebab merajinkan diri anda untuk mengedit gambar yang taa comel,,tiba2 jadi comel macam nih....anyonyoo terharunya...haha



ok lain kali adik anip boleh laa edit picture akak bebanyak lagi yewww,,,,(sungguh muka taa malu)...hehe


babaii...
selamat membaca




p/s = harap maklum bibir dalam pic tuh pun diedit ok..bukan aku yang pakai gincu makngah ko yang 
        pink menyala tuhh yew...hehe

















Thursday, March 15, 2012

makanan ringan kawan baik abangku


ASsalamualaikum



Sekarang jam menginjak pukul dua belas tengah malam.. aku masih didepan laptop dan mata aku masih segar bugar sebugar lagi..sementara family aku yang lain enak dibuai mimpi kecuali abang aku yang masih memenuhi perutnya dengan makanan ringan...


bff my bro








Entah laa abang aku tuh,,petang tadi aku tengok dia beli junk food like keropok,,coklat dan seangkatan dengannya dengan jumlah yang banyak tanpa menoleh kepada aku untuk memberi sedikit pun...
Broo lu kedek ngan gua laa,,,belum tua dapat penyakit baru tahu,,kuat sangat makan makanan ringan ....Tahu laa makanan tuu semua murah dan mudah untuk diperolehi..Tapi agak2 laa nak makan pun...haishh apo naa jadi laa luu bro...






forever ada dalam perut my bro
ahahxx



Aku pun sometime layan jugak junk food nih,,tapi taa dek laa selalu sebab aku tahu ia membahayakan kesihatan tubuh badan kita dan juga mudah sangat jadi lebih gemuk if terlalu asyik dengan junk food nih...

tapi yang bestnye abang aku nih makan banyak nak mampus,,macam membela je...(langsi gile mulut,,hehe)..maintain je badan kurus the kering,,kuikuikui,,mungkin metabolisme dia tinggi macam gunung kowt...biasa laa lelaki,,payah nak gemuk....

example pic bawah nih:


dia yang baju purple tuh,,(ape motif semua nak susun mutur berderet???)
HAISHH....




kekatun



K laa ,,now daa pukul satu pagi...aku pun rasa macam tak patut je aku berblog waktu giniiii,,,,mean aku takut arr sesorang pagi2 buta nih,,abang aku pun daa masuk tidur..

k babaii,
^_^




Aku dan lelaki idaman

Assalamualaikum~


Entry nihh tak ape faedah pun,,saje nak cerate2....
ok roll~


haii ,, short name saya tyra,,sye peminat warna pink,,
pink buat hidup sye jadi comel...
(erkk comel ke,,?? )
sory terover,,sye taa comel and tak cantik pun,,tapi sye
bersyukur seadanya...

OK PEACE YAWW...



Ok,,menyampah pulak ber-saya2 nih,,..lebih selesa 'aku'..
tapi tak kesah laa mana2 pun bolekan..sebab nih blog aku,..
UP TO ME..^_^



kamera cabuk memang begini..



"AWAK ,,I NEVER GET JEALOUS BILA DIORANG CERITA
 KISAH CINTA DIORANG YANG SWEET TUH,,SEBAB 
 SAYA TAHU ALLAH SEDANG ATURKAN SOMETHING 
 YANG SWEET BOTH OF US "       


aku saje naa share ayat nih,,sebab aku rasa ayat nih 'macam'
sesuai untuk aku....serius aku cakap,,aku suka tengok pasangan yang sweet ,,tak yah tengok orang lain laa,,aku sendiri pun ada kawan yang mempunyai balak yang perhhhh tok sah nak cakap arr,,sweet gilaaa...aku suka tengok diorang..and lagi satu pakwe kawan aku nih,,baik,,hensem,,pandai and jaga solat ...wuu boleh dikategorikan lelaki idaman tuh...ahahaax


aku harap hubungan diorang berkekalan and aku juga harap ,,aku dapat jumpa lelaki yang boleh membimbing aku sampai ke syurga..(besar impian aku tuh,,huahuahua) ...bukan sekarang,tapi akan datang...
insyallah...

pinjam baju maaaa masa zaman mak nak dating ngan abah,tak menjadi penghalang
untuk aku bergambar sambil buat peace...
(ok fine tak dek kena mengena)



~tata~










Monday, March 12, 2012

hope the nice day ~

Assalamualikum...


semoga hari-hari aku lalui penuh dengan kebahagian dan kejujuran!

ok good luck too all and semoga korang juga tempuhi hari-hari yang penuh semangat dan bahagia
di samping orang tersayang....


MEMPERSEMBAHKAN FROM GOOGLE PICTURE YANG BERJAYA AKU REMBAT...


Bird with smile




bottom smile



morning flower



grandmother with coffee




tree





bear tomeyy





coconut tree


last one! just for my follower FROM BLOG CHINTA TIRA ^_^





comeyyy....



k babai...
muahh sikit to follower..




Sunday, March 11, 2012

segmen:tambah follower sampai pening..

Assalamualaikum..

firstly say HAIII to blog vanilla cream,,sebab dia yang menganjurkan segmen tambah follower sampai pening...
OK NII BANNER CUTE SERTA LINK FROM VANILLA CREAM...





http://4.bp.blogspot.com/-pwNxHmvNEkk/T1NLy0lOGdI/AAAAAAAAAkA/b5z1OSY-3P0/s1600/Segmen.PNG



Tyra join segmen ni sebab musabab nak tambah kenalan disamping merapatkan lagi silahturahim sesama kita...ok siapa2 pun boleh join segmen nih ok,,jangan malu2 nak join,,jom ramai2 kita mengeratkan lagi silaturahim..heyy apa lagi sila terjah ke blog VANILLA CREAM untuk maklumat lanjut...


k bubye,,selamat 'menjoin' sekaki...






dia yang membawa ke syurga

Assalamualaikum..

today is sunday...aku rasa nak abadikan dia dalam blog aku kerana dia merupakan orang yang paling aku cintai selepas allah dan rasul...
Dia sentiasa berada di fikiran dan hati kecil ku,,hari2 aku melihat wajahnya yang sungguh mempersona dan suci...






Dia seorang yang tabah dan kuat semangat menghadapai dugaaan dari allah ..Serta dia sentiasa semangat menjaga lima cahaya matanya walaupun tanpa seorang suami....Dia adalah mak aku yang disayangi,,dicintai dan dihormati...








takkan sesekali melepaskan...




^_^


MY mum is beautiful woman!!  hahaha,,semua orang akan cakap mak dia paling cantik,,sama jugak macam aku...kalau ditanya siapakah perempuan paling cantik yang aku kenal? komfem jawapan aku,,my mum! because she always beautiful in my minda..
hahax...^_^




sentiasa ingin berada disampingmum mak!








kalau boleh sejuta kali pun ingin ku ucap empat kata ini dan
abadikan di blog supaya blog penuh dengan keberkatan...
Takkan sesekali pun kasih ku pudar pada muu...
muahhahaa terkeluar ayat2 jiwang ahhh....




i miss you everyday





sesungguhnya kasihmu membawa kesyurga....semoga mak yang yang dikasihi panjang umur dan murah rezeki...anakmu sentiasa berada di setiapa sudut hidupmu...


^_^




sesungguhnya pimpinganmu itu penting untuk menjadi aku lebih
memahami erti hidup...


ok ,,aku tahu aku banyak jiwang dalam entry kali nih,,tapi semua itu dari hati aku wehhh,,,..last but not least aku tinggalkan pic dari dr.fadzilah kamsah...


selamat membaca ~



k babaiii...


p/s= sayang sangat2 kat korang yang sudi baca entry yg tak seberapa nihh...kalau rajin jangan lupa komen..
^_^













Saturday, March 10, 2012

GIVEAWAY SOUVENIR FROM KOREA by WAWA ABDULLAH

Assalamualikum~


fuhhh korang tengok title aku,,,sikit punya besar huruf-hurufnya...
Sebab musababnya,, aku naa join G.A yang dianjurkan oleh kak hawa kita nih.... firstly aku bukak blog dia terus rasa nak follow...dan sekarang aku dah punfollow.....ok ikhlas dari kalbu nak cakap kak hawa comel giler....tak percaya sila ke blog beliau....





tuu dia banner g.a kak hawa!
cantikkan beliau....




ok korang apa tunggu lagi sila lah terjah ke blog kak hawa dan join G.A pertama kali kak hawa..Mungkin rezeki korang untuk memenangi hadiah from korea tuh...siapa tahu tuah ayam nampak dikaki tuah manusia siapa yang tahukan....




Aku pun join jugak,,mana tahu ada rezeki aku nak menang..
Dan ini merupakan G.A pertama kali aku join,,huaa aksaitedd sangat....




semoga rezeki berpihak pada aku...aaamiin....

Friday, March 9, 2012

Dulu musuh! sekarang terpaksa menerimanya...


Assalamualaikum...


Lama jugak aku taa update blog..dalam dua tiga minggu maybe....aku nak update and banyak perkara aku naa coretkan dalam blog chinta tyra nihhh,,,but ,,bila aku bukak je lappy KOMFEM aku akan bukan facebook..
Then tahu je laa,,bila daa bukak f.b komfem berejam-rejam.....

ye laa leka gilaa bila dah sign in facebook...,,lepastu dah berejam2 baru teringat naa update blog..
lantas bila sign je blog,,rasa malas pulak naa update sebab taa dek mood tengok blog yang serabai plus semak plus taa cantik....dushhh pudar terus niat naaa update blog....


now cekalkan di hati untuk update blog,,! haiiyakkkk~

the old pic!
 peace bengkok...*_*


ok back to the title....sebenarnye ini kisah sang ADD MATH ok bukan kisah hati yang dinyayikan oleh aliyah tuu,,No noo bukan sama sekali...
















just to say welcome dear add math!
Dulu aku cukup taa minat dan tak suka mahupun cinta akan matematik,,,tapi time aku form3,barulah
aku sedar yang matematik merupakan ilmu yang penting untuk berjaya dan mempunyai banyk cabang pekerjaan....

macam nih laa gaya aku bila taa boleh selesaikan add math~
hahaha,,,











Now aku form4,,,and aku layak untuk belajar add math....first aku bukak buku add math memang sangat
menguji otak yang begitu canggih nih...rasa macam nak koyak2 je buku add math tuh...
Tapi setelah beberapa bulan yang lepas aku belajar dengan usaha,tekun,jaya, mulia,kasih,sayang n yakin 
(maaf terover,,itu adalh nama2 kelas masa aku sekolah rendah ...hahaaa)...

OK sambung> then baru laa aku tahu add math merupakan subjek yang menarik dan boleh buat kita gembira apabila dapat selesaikan sesuatu soalan...ohhh damnnnn FALL IN LOVE ADD MATH.....
n ILOVEADDMATH....




mencuit hati~




geli hati ~



^_^




hehehe semangatkan aku...yipppii~
apa salahnya nak semangat sekali sekala kan...
till then~

opss
sebelum tuh my pic harus laa ada~( dedik kan)



i'm sixteen girl yaww...


buybyeee...









Tuesday, March 6, 2012

semangat!!

Assalamualaikum~


JUST VOTE BOLA...
Tahun minat bola sedunia.......
hahaaha,,ke aku je yang over...


tak dek point pun dalam entry nih,,,saje nak share yang aku semangat pasal bola disebabkan faiz nazmi~~
heheehehe...


anis ,,aku n efa...





k bhaiii..
good night~~





ehh budak tu yang sombong gilakan?? sombong??

Assalamualikum..


HYEEE!! tengah buat ape tuh?? sihat ke?? dah makan ke belum??
anyonyooo mesra alam plak aku,...hehe,,sesekali nak mesra alam apa salahnye...
Jangan selalu sudah laaaa,,nanti orang pun naik meluat kan kan kan......

huhuuu,,,back to the story,,aku bukan nak cerita fasal mesra alam ke hapaa,,just naa kongsi 
cerita from my life....


i know this pic sudah diselitkan dalam entry sebelum nih...
just nak tanya apa pendapat korang bila tengok pic aku...?


huhuu,,tak pe.,,tak perlu jawab pun...aku daa tahu...
Mesti korang fikir aku nih sombong tahap dewa kan kan kan....
No laaa,,,aku bukan lah dikalangan manusia yang sombong mahupun bongkak ke hape ke kan..
aKU spesis manusia yang tak sombong,,you smile,,i smlie too...you talk ,,i talk too,,you angry,,
i still cool....


see bertapa baiknye aku disebalik bait-baik perkataan tuh,,  kan kan kan kan.....hahahah,,terover plak...*_*
actually sebenarnya aku nak tegaskan disini bahawa aku bukan la seorang yang sombong ok..


snoopyyyy,,no laaa...
grr peace.!



sebab musabab aku tulis entry nih untuk meluah ketidakpuasan hati aku,,,apabila ade segelintir makhluk allah
mengatakan  yang aku sombong! cissss puakanye mulut manusia itu~~


ok till then...
k bhaii...

have the nice day okeyyy!!




Monday, March 5, 2012

ketibaan kuu

Assalamualaikum~


hai...
.tetiba je malam nih rasa nak tulis blog,,,walhal esok aku ada test,,buku pun aku taa pegang,,inikan pulak nak baca,,ouhh malasnye nak baca buku...esok aku ada test bahasa melayu ,,bahasa inggeris dan prinsip akaun...
aku harap dapat jawab dengan cemerlangnya....(lorhh malas study,,buku pun tak nak bukak, ada hati nak cemerlang..memang nak kena penampor)....






ok fine ,,lepas nihh aku nak tutup lappy dan study sehingga lewat pagi!!!   jappp rasa nak muntah pelanggi je baca ayat yang baru aku tulis nih.....hahaha,,,muka aku nak tido sampai lewat pagi?? memang TAK laa....
Baru dua tiga muka surat ...dah karam dalam mainan syaitonnn......
Huhuuu....err


bersopan sungguh aku ketika bergambar...
hahahax,,,aku yang tenggah duduk tuh,,,yang berdiri tuh twin aku...
kami sehati sejiwa ok...
(tak dek kena menggena dengan title) huhuu



budak belah kiri nih...esok dia ade test,,,tapi mlas nak ulangkaji...
anyonyooo,,sungguh tidak bertauliah sebagai student....




owkeyyy,,,k bhaiii
selamat malam semua ,,doakan saya sebagai student yang cemerlang gemilang dan terbilang...!!!