Thursday, December 29, 2011

termanis 2011

Assalamualikum...


syukur sebab aku boleh bernafas lagi sehingga hari ini tahun 2011 serta lagi dua hari kita akan say good bye pada 2011 dan say hello pada 2012 yang akan datang...huaa tak sangka tahun 2011 dah pergi..sedih laa pulak sebab ada dua tiga perkara yang aku ingginkan tak dapat....hmm apakah perkara itu??
tunggu~entry terpahit 2011 akan menyusul...

hari ini hari jumaat yang terakhir 2011,,sebab ape cakap terakhir? yelahh hari ini,,detik ini,jam ini tidak akan
berulang kembali ok,,soo apakata kita buat banyak perkara yang faedah ! ayuhhh dong~~

hari jumaat yang indah lagi hening ini,,aku naa coretkan pada belog picisan aku nih seberapa yang mungkin tentang saat-saat manis or perkara yang best laa pada tahun 2011 ini...



hiasan semata2,,aissehh sukenyee nan bungga ros merah tuhh..






  1. Syukur rezeki aku pada tahun nih lebih dari tahun sebelum nih,,iaitu duit dalam poket aku taa pernah tak diisi....hehe ( harap tahun hadapan dapat lebih2 dari ini supaya apa yang aku ingginkan termakbul)
  2. Tahun ini juga dapat barang baru,,hhehe,,apa yang aku maksudkan barang itu.. ialah kereta viva milik maa aku...( semoga 4 tahun lagi kereta viva bertukar menjadi kereta estima or exora ke..) kuikikuii..
  3. First time tahun nih aku mengikuti rombongan sekolah ke terengganu,,fuhh jauh kot perjalanan tuh..tapi sangatlahh best n ohhsemm giler...huhuu
  4. Aku dapat ramai sangat kawan baru this year..soo happy ok..
  5. Ohh yaa dii usia yang muda lagi suci nih,,aku mempunyaii LAPTOP sindirian berhad hokeyy,,aku bersyukur sangat dan aku harap dapat jaga this laptop seperti aku jaga diri aku sendiri..lappy ini merupakan barang yang penting dalam hidup aku selepas maa aku...ngengenge
  6. Alhamdulillah dapat membesar dari hari ke hari dengan sihat walafiah (time kashih mak!,,iloveyou)
  7. Couple nan si dia bulan 10 masa naa exam pmr ,,hehe,,tiba2 muncul dalam hidup aku tanpa dipinta...(ayat naaa kene sembelih nan along) wexx
  8. this year banyak tempat baru yang aku pergi,,horayyy...
  9. yowww tahun nii jugak aku berpelesiran di j.j bukan sekali,,but banyak kali aku pergi j,j tahun nih,,yess tahun nii paling aku aktif sekali ke j.j...heheee....
  10. pergi sekolah naik moto youu ,,hahaa walaupun aku tadek lesen tapi aku rilexx je....tetibaaa takbur plak...sekali kene tahan nan polis baru tau...


kasi iklan jap,,nnti boring plak...haha







cehhh tetiba je iklan ayat cintan cintan...ngee


hmmm senanye banyak lagi aku naa list perkara termanis this year,,tapi takpelah itu je yang aku rasa perlu kongsi dann biarlah temanis yang lain aku simpan sendri ....kuikuiiii tetiba ayat macam sentap je kan....hahaaa,,,maklum laaa hari ini hari jumaat banyak cerita cerekarama yang bepeleseran di tv!
soo aku naa copatt nihh,, k laa aku naa hiasi blog dengan gambar yang berjuta lemon...


lawooo kan,,pandai aku editt,,
angkat bakul............................


dii universiti terngganu! 
lau rajin cari laorhh aku....clue barisan hadapan..
hahaxx


kawan sekampung! ehh skema laa ayt kampung tuh,,kita tukar
kawan seecantik ^_^


tq mummy coz tangkapkan this pic!
love youuuuu



p/s= NIAT DI HATI NAA CREATE MACAM2,,,TAPI WAKTU OR LEBIH DIKENALI ' MASA'
        SANGATLAH JELEEZZ NAN AKU,,,(faham2 sudaa)..


~THE END~
        







Tuesday, December 27, 2011

bajet langkawiiii

assalamualaikum


Baru-baru nih aku keluar jenjalan dengan family,,naa tahu aku pergi mana hahaa,,ce tekaa~
kitaorang naek bot dengan membeli tiket beharga rm3 sorang,,tengok binatang yang berbau busuk,,malah dapt melihat gunung yang tinggi secara dekat dan jelas,,hahaha,,lagi-lagi kita orang dapat menikmati pemandangan tasik yang tersergam indah serta melihat ikan keli yang banyak giler...

hahaha jelezz taa jelez taa....
eh ehh apakah aku tengah menulis karangan darjah lima nih...

ok naahh aku sajikan dengan gambar yang menarik tertarik kau memang deboomm pada abad inii...
dahh tapayah banyak cakap tengok je,,jangan kutuk..
peace( sambil wat muke comel macam gadis koleaa tuuu)

ni laa binatang musyukk tuhh


fuad yang bajetttt

bersuka riaa,,opss taa perasan.


wuuuu,,baje melawat kawasan aku...ngee paham taaa 
apa aku cakap,,x faham sudaa,,wexx


gadis melayu abad inii dengan jejaka yang bajet...*_*


bakal nurse yang rabun


ohhsemm taaa


smileee~


cantik kan kan kan


daah puas tengok,,hahaa,,ehh pasan taa aku daa gemuk sikit,,maklum arr cuti sekolah yang agak panjang
semesti laa dii penuhi dengan makan yang berpanjangan dii rumahh..kahkahkha
watt lexx sudaa

k babaiii

p/s= btw bukan dekat langkawi just GUNUNG LANG!
        Hheeheeee




Friday, December 9, 2011

cuti yang membosankan...kapan dong ketemu kegembiraan..?.

assalamualaikum..~

semalam:


pAGI~ bangun2 tidur pukul lapan pagi,,,pastu teringat yang aku ada janji dengan kawan aku na pnjt bkt.
          ohh ok,,ada lagi setengah jam,,so ambil kain tuala dan pencuci muka bergegas ke bilik air..
          keluar bilik air efa daa sampai rumah naa amik aku,,yang aq baru keluar bilik air,,so apalagi,, kelam
          kabut laa siap cepat2 sampai terlanggar bucu meja lantas terkena perut comel aku...ouhhh sakitnye~
          aku memang taa suka menunggu dan ditunggu...rimas aahh...

          siap! terus keluar tutup pintu dan sarung selipar comel sambil senyum dekat efa...@_@
          naek terus atas moto efa milik abang dia yang bewarna biru muda...style kowt warna moto tuh..
          hahahaaa.....ok daa malas naa cerita panjang2...mari scrolll terus sampai kat bukit..

         ok now aku,efa,kama,umi n carmen panjat bukit yang nun jauh gila babat naa sampai puncaknye...
         huhh penat gilernye aku panjat bukit sambil membawa berpuluh2 kg lemak..hakhak..
         memang taa terkata penatnye...rase macam naa je patah balik ke bawah,,tapi apekah daya daa
         setengah dari bukit tu kitaorang panjat.....grrr teruskan perjalanan sampai kepuncaknyewww...
         akhirnye sudaa sampai tepat pukul 10.30 pagi....sampai2 tengok ade tiga orang mamat sedang
         menjerit jerit sebut nama aku..huhh terkejut aq....

         ok aku tipu je mane ade diorang jerit2 nama aku,,,kahkah pasan kejap...tp yang pasti memang diorang
         melopng mulut jerit2 persis monyet dekat zoo taiping itu hari aku pergi nan famili...hahaha,,opss sory
         terkutuk puluk..ngeeee....


          then turun bukit balik sambil tersenyum riang sebab bajet dah habis lemak aku bakar...kahkah..
          ngeee berangan lebis..ok sampai bawah pukul 11 suku...ohh maakk cepat nye jam berlalu..
          huhhh sumpah seranah sebab jam selalu tinggalkan aku,,,...then terus gerak balik rumah..
          sampai rumah say bye2 kat kawan2 n tq sebab hantar aku ..


tengah hari~
           .masuk rumah tengok dua ekor makhluk
          halus tengah main laptop aku dekat depan tv...aku taa amik port terus masuk bilik terus baring
          atas katil ,,tengok2 aku terlena atas katil,,huhhh terjaga dari tidur terus tengok jam pukul 1.14 tengah
          hari...huaaaa menyesal tertidur pulak...anyonyoooo perut mengeluarkan bunyi,,sambil terfikir cacing  
          dalam perut tengah berkunfu...kahkah menandakan aku lapar....

          okkk zassssss blablabla@#t36t36$#@## malas cerita panjang ,,terus kemlama

malam~
          lepas solat magrib terus on lappy sampai pukul 11 malam,,then fullstop..
          tengok tv kejap sambil baring pastu kaka aku akan dengar dengkuran paling hebat abad ini.,,
          itu laa aku sudaa karam dalam mimpi2 yang akan lupa bila terjaga keesokan harinya....
          gd night....



sweettt dreammm


impian puteri raja...ecehh tetiba!



fokus kat kulit buku tu...eeeuwww...



senaman mulut jap...



jadi mak singa laa pulak pakai shawl macam nih...
hahahaaa


k bhaiiii,,,terus terang pekerjaan aku sekrang nii suka merepek..
bosan+boring= bobosanring...

         

       


           
         


       

Wednesday, October 12, 2011

i love you mom...

HOlooo people...and assalamualaikum...


wahh sudaa lama aku tinggalkan blog comot aku ni...
bukan ape ,,aku malas nak update,,huahua...
aq update kali ni pun sekadar suka~suka...
waktu aku tengah taip ni,,aku tengah hangin ngan mama aku nih..
sebab ape,,yeahh tu laa aku nak bagi tahu ni.,,
mama aku mogok tak nak masak ....Dah la aku tengah lapar giler sekarang..
aku siap bagi tahu maa masak laa cepat..orang lapar nih,,,(nada di situ kelihatan aku memaksa
maa aku masak dan kelihatan aku seperti anak daraa pemalas...),..
huhhh tak kira korang nak tafsir macam mana....ape2 pun waktu nie sebenarnye
aku macam tengah belakon ngan maa aku,,bukan ape,,sambil aku cakap kat maa aku,,
aku siap keluarkan air mata setelah sekian lama aku tak menanggis nih..
teruk nye aku time tuh,,macam rakyat somalia inginkan makanan and mangsa kelaparan..


hikk hokkk...
last2 maa aku masak jugak,,,aku tahu maa aku memang terbaek dalam dunia nie...
sayang maaa....okehh till then...
aku nak pergi makan now..



peace...just gne web cam,,so gambar memang tak cantik..
tak dek hal lah,,nie blog aku..


wasalam..
P/S= aku daa dua hari taa pergi sekolah,,,mentang2 habis pmr...huhuhu

Sunday, August 21, 2011

tiada motif yang statik

ASSALAMUALIKUM..


Hari ni aku letih bangat sehh,,kemas ruang tamu je,,belum tangah 
seterusnya dapur lagi..perhh mahu aku tak puasa hari2...
kahkahahhaa....ohhh lagi satu kerja sekolah jugak banyak
yang belum dilangsaikan...hmm sedihh gilaa dohh kerja sekolah 
cikgu bagi banyak sangat...sampai tak terbuat aku.....



one more aku dah mempunyai perasaan malas nak pergi sekolah tau...huhu
dasyat nye perasaan aku nie...plissss laa hapuskan perasaan ini...
cehhh pergi jauh2....aku tak mao ,,tak mao ponteng sekolah lahh..
tapi selalu aku terrrr ponteng...,,nak wat cam neee kan...
waaa bukan seeee perfect lu orang yang setia ke sekolah 
hari2....psssss


ohhh sadis~ sadisssS

okk laaa aku nak lari laju2 ni dari laman maya yang selalu godaa aku...
heheheeeeEE....
naak lari pergi wat kerja sekolah yang perlu di settle ini malam...
kuen kuen kuenn nak buat kerja sekolah pun,,mengeluarkan kata2 yang gesterr
patut laa kerja sekolah aku tak siap2,,walaupun aku 26 jam ngadap
laptop...kihkihkih,,ok tukar bukan laptop but mengeluarkan dengkur dalam rumah...
aku sorang je dalam family yang mampu tidur berdengkur...hahahaxxx...
kauuuu hadooOOO....


TILL THEN,,memang tak dek motif ini entry..
takk pee,,kata dairyyy.....kan kan kan..


wasalam....~~


Friday, August 19, 2011

cerita ra cerita

Assalamualaikum...

perrgg sikit punye besar salamnyee...
haaha mana2 pun bolee...okey hari ni ramadhan yang ke 19 ,,
soo alhamdulilahh sebab dapat menunaikan dengan sempurnaa..
ehh what upp gusyss,baju raya dah beli ke??,tahun ni baju raya aku simple je.
..bukan macam tahun lepas ~ over makk nyahh kau..hahaaa..


Ade ke patut dah beli baju kurung moden yang sikit punye mahal,,
pastu mengada2 lagi nak beli baju kebaya...entaaa syaitan mana yang menhasut aku
 masa tu....
,,perrhh nak salahkan syaitan pulak,,padahal memag perangai aku macam tu,,
tak cukup dengan satu....kahkahh..



Tahun ni aku dah set dalam otak,,just beli baju yang simple but wooWW..
tahun ni baju raya di pilih oleh aku sendiri ,,berwarna putih pink...bungaa2 gitu..
yelaaa mesti nak bunga2,,,bajet aku yang paling ayu di pagi raya....ok dan dibayar 
oleh my sis azmira...guna duit dia je,,aku mana ada duit nak beli sendiri kan...
kalau nak aku beli sendiri,,tunggu aku kayooo nanti yehhh....
entahhh bilooo aku nak kayoooo...den pun tak tahu..


tak poo,,takpooo,,,janji tahun ni den ada baju rayoo yang berpatenkan
 negeri pahang..,,tak guna aku duduk perak,,baju nak patern pahang..
hahaha,,,,kenapa perlu pahang bukan perak.....
eellehh sama je,,sebutan nama negeri bermula huruf 'P' jugak....
tak dek hal lahhhh nak kecoh2......



mukaa budak nakal macam puaka""''


okeyy lahh nanti aku cerita lagi ape aku nak cerita sebab aku suka bercerita dan suka bercerita benda yang memang aku
nak bercerita cerita cerita ceritaaa tak dek faedah.....

kahkahkahh!! 

owaraitt 
WASAALAMMMM...




Tuesday, August 9, 2011

jomm enjoy


Assalamualaikum...

tak dek ape pun nak cakap,,
just mahu enjoy this video...

lagu yang aku minat minggu ni..
jomm skodengggg!!!


sesuka hati saye mengisi keboringan..

owaraaiitt..
salam ramadhan..


hari ini aku tak pergi sekolah sebab ""'''''
nak kena cerita jugak ke..?
hmm ok lah skit je aku cerita..

Bermulaaa laa alkisahnyaa..

MALAM;
hhaaa sebab aku cakap kat mak aku esok gerak
tira pukul 5 setengah,,awal sikit sebab tira tak aiiyenn baju sekolah 
lagi....ok mak aku pun cakap..


KEESOKKAN HARINYA:
tirraa bangun pergi sekolah..
aku pun bangun lantas melihat jam di dinding,,
dari pandangan aku jam baru pukul 
5.25 pagi,,,
aku pun bangun,,then pergi ambil baju nak aiiyeen...
aku pun aiiyeen laa lambat2..
sambil aiyeen aku dengar mak aku gerak adik aku soh bangun 
pergi sekolah...adik aku ni spesis liat nak bangun...
kalau gerak budak ni kena cakap jam dah pukul blablabalaa,
aku dengar mak aku cakap dah pukul 6.40 pagi..
aku fikir mak aku labun adik aku ,lazimnye macam tu lahh,
sebab adik aku gerak pukul 6 pagi bangun 6 setengah..
,aku buat dekkk laa..
pastu dengar lagi mak aku cakap,,
fuad bangun dah enam empat puluh dh,,cepat mandi,,

hohoo,,lantas aku tengok jam ehh betul ke dah enam empat puluh,,
aku tengok betul2 ,,perhhhhHH sekali betul la dah enam empat puluh...
fuhhh kelam kabut aku pergi cakap kat mak aku,,
mak betul ke dah enam empat puluh??
haa betu la mak aku jawab..


oaahhh perasaan aku waktu tu hibaaa gila....
sedih plus sadis pada diri aku sendiri..
sedih sebab tak pergi sekolah,,
memang tak boleh la g sekolah,,dah lambat..
nak dekat pukul tujuh...
sadis sebab aku jadi minah blurrrr pagi2...
ngok n gekk nyeeEE.....

''huUUuuhhhhhhHHH lepaskan penyesalan''

ehhhh sikit ke aku cerita ni,,,macam panjang je...
sorryyy...

apeeeeee ponnnnnnnnnn boooleeeeeeee
just suka2 mahu cerita innn

wasalam.....



raja malu~

Assalamualaikum...
salam ramadhan ke 10...
syukur kerana diberi peluang untuk menghirup udara yang segar 
lagi nyaman yang ada di dunia sementara ini...
bersyukur juga kerana dapat menjalankan ibadah puasa tahun ini...
aminnn,.....


haaa balik pada title di atas ~ouhhh segan mehh kalau diingatkan...
pada hari isnin kemarin tarikh (8.8.11),,ada something 
tau terjadi dekat aku...


time tu aku tengah berada di dewan terbuka sekolah,,,
sebab musabab aku ada dekat dewan adalah,,,
mengikuti peperiksaan percubaan pmr lorh....
(skema nye ayat)..
aww seram dengar perkataan peperiksaan.....


okk,,,masa tu aku tengah sibuk layan soalan geo...
then aku tengah fikir jawapan,,pastu aku pandang bawah,,
then tengok baju aku,,ada something!!!
huwaaaaa terkejut aku...


mana tak terkejutnye,,banyak tau....
menakutkan...
terus aku tak fokus dah kertas geo,,,
tak tentu arah otak aku
 fikir macam mana aku nak balik karang...


dipendekkan cerita,,,kawan aku si zarifah yang baik tu,,
balik rumah aku,,pergi amik ape yang perlu..
dia siap cakap kat aku cam ni "kau mcam baru lepas accident"
huaaa~~


huhhh memang malu tahap tak hingat dah aku time tu...
ape boleh buat benda dah terjadi..
soooo konklusinya aku kena berhati2 dalam keadaan
macam tu lain kali...
insyallahhh mintak2 benda macam tu tak terjadi dah 
kat aku.....amin~fuhh kiri~fuhh kanan~

!!MAAaaLuuUUU!!




wasalam...



Saturday, July 30, 2011

musuh syaitan sudaa datang....

Assalamualaikum
hari ahad dan seluruh penghuni bumi...

yihhaaa best oo puasa..
tinggal lagi 17 jam je nak puasa...
hoohoo mari kita bersorak gembira..
sape tak gembira bila puasa wehh,,
mehh habaq kat cek...


mesti syaitan kelam kabut lari lintang pukang,,
sebab nanti bulan puasa syaitan kena ikat..
bak kata ustaz aku laa...
kuikui


SAYY
HELLO RAMADHAN ANG GOODBYE SYAITAN NIRAJIM..














wasalam..




kek....i'm here!! kek!!!!

Assalamualaikumn...
pembuka entry...


ini masalah naluri aku yang selalu memberontak nak makan kek~~
aiyooo tetiba je rasa nak makan kek sedap2...
bukan rasa nak makan la,,teringin sangat ni nak makan....
ngee


tak faham aku nak dekat2 puasa ni plak la sebok
teringin tu,,teringin ni....
nak makan kek orang belanja,,
bukan aku beli sendiri...
puulaak~
ngada2 kan....huhuhu


huuaahuaa tak pe lah tak dapat makan kek orang belanja pun,,
nanti aku beli sendiri,,pastu aku tulis kat kek tu daripada nama orang
lain..hahahaxx sudaa mereng maa!!


sememangnye bulan tujuh ni banyak hari jadi kawan2 aku dan
hari jadi keluarga aku sendiri...
tapi kebanyakkan tak sambut pun....
hahaha....


i just want say to all yang lahir pada bulan tujuh
~HAPPY BIRTHDAY N MAY ALLAH BLESS YOUUU~


owaraittt aku hidangkan korang dengan beberapa biji kek 
yang aku solap dari blog mak hanis zalikha...
yihhaa aku berjaya mencuri kek2 beliau walaupun
hanya sekadar gambar...
psstt~


yummy~~tapi aku tak berkenan...hehe 


srppp sedapnyee...
nak yang nii..


nyomel nyee


wauuu ,,bak satu wehh


gila atuk kau tak makan kek,,
wawww sedap nye mata memandang..


alahai nak buat hiasan ke nii...

aku sebenarnye suka tengok kek je,,
kalau depan mata aku makan sikit je...
aku suka tengok sebab ape jua kek memang cantik
di pandang....
macam makanan dalam imaginasi...

ahhh apee aku cuba katakan ni...
melalut tak tentu fasal...
lalala


k lahh till then
wasalam...


p/S= AKU NAK DEKAT PERIKSA PERCUBAAN...
         PLISSS DOA KAN AKU SEMOGA BERJAYA....
         DOA YANG BAIK UNTUK SAYA AMAT DIPERLUKAN...




Saturday, July 23, 2011

best!! layan gilaaa

Assalamualaikum...

aku suka gila bukak you tube layan video2 best...
macam2 yang aku jumpa...

 sometime bila bosan aku akan bukak video2 ni kat henfon aku..
sebab bila aku on je video ni,,
aku rasa macam hapy je...
nak tahu ape benda yang dia cakap...
ape storynye...
macam2 lahh...

aku kenal dengan video2 dia semua ,,,awal tahun ni,, dari you tube la..
tiba2 rasa macam menarik je video dia.....
ape yang di storykan masuk akal..
tuu yang aku sukaa...

ok malas nak taip banyak2...ni dia video nyeee....



lagi 


dan lagi


okk fuustop..
banyak lagi video dia kat you tube..
korang tengok la sendiri yaww...

bagi aku video dia best..
kalau bagi korang tak tahu laa...
masing2 punya citarasa maaa..

okk till then..
wasalam..

tAraaa dipersembahkan!!!

Assalamualaikum...
tak jawab dosa,,kalau jawab sayang..
ngeee bajet maria elena...
hakahak..
kadang2 kita perlu membajet jugak,,untuk pengalaman..
ciss tiba2 je,,siap nak pengalaman bagai..


okeh!! kembali ke niat di hati...sebelum ni aku ada tittle yang
berjenama ''nak buat benda ni..ada sape2 nak belanja tak"
ok jangan pasan ada orang layan kau punye blog picisan nih...'


whatever laa..layan ke tak blog aku,,asalkan apa terbuku di hati
akan tertaip di blog picisan ini.....
i'dont care what you say and whatever you want say..


ni ha aku bagitahu  pasal benda alah yang aku ngebang2 tuh...
huh!! segan pulak nak bagi tahu kebenaran nyeww...
ok dipersembahkan!!
ehh silap ~
taraaaa dipersembahkan!!


ehhh jup,,,jangan dok kutuk2 aku naa,,,,
siap hampa kalau cek tau hampa kutuk anak azmi ni...
hampa kenaaa..
terutama yang suka kutuk cek,, anak sulung azmi tuuu!!
ok cek anak keempat...


jupp nak bagi tahu anak sulung azmi tu,,
sebok baca blog cek pastu ngebang2 kat isteri azmi ...
haisss cek sabak tau hampa.....

ehh tiba2 lak nak ckap ''cek hampa cek hampa''
ahhh sudaaa.....


owraitt  kembali ke jenama title tersebut...
ni haaa....segannn nyeww nak tunjuk...
ngeeee....


ouuhhh comelnye,,pink gituu..


uiiihhhh macam sakit je nak buat...


malumalumalumaluuu....
cepat2 lari dari blog~~

k babaii..

wasalam...



Friday, July 15, 2011

nak buat benda ni,,,ade sape2 nak belanja tak....

assalamualaikum....
hari ni hari sabtu,,
so???
enta...tak de motif...
blurrr''''


Weh !! mesti tertanye-tanye kan ,,ape maksud title aku tuh..
ala segan la plak nak story...ngee...
sebab benda ni,,untuk manusia yang meleleh-leleh duit nye,,
and untuk manusia yang perjalanan tumbesaran giginye tak sebaris
seperti perhimpunan dak darjah satu..
ahhh merepek dah aku..
haiperbola lebih...


ok~ok..
siryes weh,,
aku teringin sangat nak buat benda alah ni..
tapi benda alah ni ngade2'' mahal2 lak...
mahal nak mati tau....
beribu riban kalau nak buat dia...
ainyonyonyo...


tinggi melangit aku punya mimpi...
ahh gasak ah..
mungkin ak jumpa duit terpijak ke...
baru aku dapat benda alah ni..
i mean benda ni arr...
alah DIA....

tertanye- tanyekan ahli2 kiut aku...
hHAAHA..

nanti mesti korang akan tahu punye..
ape bendakah DIA...

TUNGGU~~
bajet gila aku macam melodi plak...
hahaxx

i"m tyra or tira.. or tyra or tira...
rima ayat betul..


k ahh wasalam..



Friday, June 24, 2011

merosak mood ak yang meriah mahukan suasana yang meriah.

heyyyy,,,heyy ,,hey ak tak percaya,,
ak tak percaya,,
ak tak percaya sukan hari ni,,
 
tengok,,awal2 ak dah nyayi lagu gedik,,
karang x fasal2 buat ak gedik sekali..

huhhH memang ak tak percaya sukan hari ni..
because hari ni sperti hari2 yang ak selalu lalui
di sekolah luar bandar tuu...,,
tak dek suasana sukan langsung,,,,
setakat lagu je gempak2,,tapi x dek pape pun...


siryess ak cakap,,sukan tahun ni memang tak best langsung,,
see~
yang datang sekolah pun bape kerat je,,
i think budak pagi 40 percent dari 100 percent tak datang,,
kalau budak petang tu maybe 80 percent..
budak petang mang ar semangat,,tambah2 form 1...
eksaited sekolah menengah la katakan..
 
then kemah sikit punye kedek la,,
rumah sukan ada 4,,kenapa kemah cuma ada 3 saja,,
kemah pun tak hias lawa2 macam ak sekolah rendah dulu..
baru best hias...rasa teruja stemm..
hishh memang tak patut..


lepas tu yang ak lagi tak puas hati,,why why why 
makanan kupon semua rumah sama je,,
bagi la kelainan sikit..
lagi tak boleh bla,,semuanye NASI LEMAK n air mineral...
nasi lemak??? nasi lemak??
wehh mau pitam bila dengar nasi lemak...
sebab ape ek,,,
shuhhh tunguu...
==
==
==
==
==
==
==
sebab mak ak pun jual nasi lemak la..
ak dah lali sangat nasi lemak nih.....
ehh ape2 pun ia adalah rezeki yang dikirim oleh allah,,
so kena la bersyukur,,
untuk mengelakkan pembaziran oleh ak,,
ak dengan murninye tak amik pun nasi lemak n x bagi pun kupon tu balik...
kupon,,pun ada lagi kat ak...
ngengeh...
bukan dapat free ok kupon tu,,,, ~bayar dee...~


grrhhh kenapa tak dek jualan2 yang best masa sukan tuh...
haishh pedapnye ak,,ada tiga jualan je..
ice blend,,kacang n cendol..
mehh nak bagi tahu,,ice blend adalah jiran SEBELAH RUMAH ak..
kacang adalah HARI2 YANG DI JUAL DI SEKOLAH ,,
dan cendol,,isteri cikgu raja yang jual,,,adalah yang dijual di 
MERATA2 TEMPAT YANG SENANG UNTUK DIDAPATI,,
dimana setiap hari rutin ak balik sekolah akan singgah ke lori putih
bertuliskan CENDOL...
HAdoiiii,,memang membosankan..


hmm sudah terang lagi protes ak cakap macam ni,,
(adeke peribahasa cam nie) ngehngeh..
hmmm,,apa boleh  lakukan andai aku bukan shapa2 yang
punya kuasa pada sekolah itu...
(ayat tanak kalah yang di keluar dek akal yang x berapa akal..)
hahaxxhahx..

k lahh daaa,,,
malas mahu protes2 banyak,,,,
buang masa saja,,
biasa arr,,aaaku kan suka buang masa merata2...
 
 
 
 
p/s=penat gilak!! rasa mahu simpan kepala selama 2 tahun,,..

esok sukan~~

hmmm nerdnye ak punya title..
gasak aahh...
esok my skoolll sukan kejohanan kali ke 20 or 22,,
entah x pasti...lupa dee...

tahun ni ak tak aktif sangat sukan2 bagai nih...
entah lah kenapa,,walhal tahun2 sebelum ni ak aktif gila sukan..
sehingga tak duduk diam ak kat rumah mahupun di dalam kelas...
ngehhngeeh...bajett jeee..

tahun ni ak just masuk lompat jauh perempuan 2,,
syukur ak dapat nombor 1 dari ramai2 tu..,,
ni ada peluang kowt nak jadi katak,,
klok klok klok..

ishhh idakx lew  ak nak jadi katak,,
syukur di jadikan manusia yang cukup sifat..
amin~

ak masuk satu permainan sukan  je tahun ni,,
tak nak la banyak2 ,,karang tak cukup tanah lak ak nak kejar..,
hishh,,,
 ak just nak kumpul mata untuk rumah sukan ak je,,BUANA

ehh ok ape,,ak ikut kerajaannye pendidikan prinsip,,
1 pelajar 1 sukan..
x gitu dee..
hahaxx....

huuhhh entry kali ni x dek pape story pun,,,
just suka2 mahu menaip..
aKU RUMAH BUANA IAITU HIJAU..
esok sekolah ak sukan betul2..
ak harap sangat rumah buana mata tertinggi keseluruhan..

ahhh k la daa..
till then..




bersepah-sepah ak buang masa..


Mulakan entry di hari jumaat ini dengan memberi salam yang panjang..
assalamualaikumwarahmatuallahiwabarakatuh..
dan jawab juga dengan panjang ye kawan2..
supaya di hari jumaat ni penuh dengan barakhah,,
kalau perlu sila nyayi lagu maher zein tu,,
(ehh btul ke ak eja nama maher zein tu,,muahahha,,hentam sajoo)

kembali kepada title di atas sana,,memang ak membuang masa sangta2 lah..
look,,first ak balik sekolah tadi,,sampai rumah terus parking moto,,
pastu masuk rumah makan ape smua tanpa mandi,,hahaxx
then,,on pc dan lepax dpan pc dari pkul 1p.m tadi hingga lah now suda pukul 4p.m..,,
 
 see...
ak buang masa gila lama punye dengan pc nih...
rasa menyampah plus menyesal plak lau fikirkan,,
tapi apakah daya sikap ku yang sukar dibendung,,
bila on saje pc nih...
mesti berejam-rejam...

aargghh sadis nyee.....
ok noww,,mau off pc n pergi mandi,,siap semua,,
then mau g dating sama dax fatihah ..

byeee...



huh~~legaa..

Assalamualaikum
n selamat malam..

wehh ak rasa lega sangat sekarang ni,,
dua folio iaitu sejarah dan geo sudaa siap spenuhnye,,
juzz hanye tinggl untuk dihantar saje ke cikgu..
muahh haha gumbira nye tak terkata,,
yela dah last minute ak baru nak buat dua2 folio tu,,
walhal cikgu bagi job tu before cuti sekolah lagi...
muahh haha salah ak jugak ,,coz tak buat dari awal,,
sekarang hanye perlu senyum untuk seimbangkan minda...
( picik jari2 yang suda penat sambil renggangkan ototku)


  senyum sukmoo
may allah bless youuuuuu


okkehh2 lupakan folio itu semua,,karena gua sudah
siap lorhh,,enggak perlu kok pikir-pikirin itu kerja,,,.
lepas ni juz pikir buku2 yang perlu di khatam kan ..
focus untuk pelajaran yang ak lemah longlai sangat..

leceh,,lecehh...
hidup sentiasa cool walau apa pun keadaan..
supaya hidup yang ku jalani menjadi cool..
blablabla..


ok till then..
wasalam..

p/s= esok hari jadi akhbary and lusa hari jadi shidaa...
        my bestiiee...duhaii si parii2....




Wednesday, June 22, 2011

klipp~ klipp couple


Assalamualaikum...
mulakan dengan hari yang indah nan bahagia..
aminn..


this entry mao cerita fasal couple bagi ak...
tak kesah gempak or tidak this story,,
anywy ak nak cerita ra couple jugakk
....
ak ni bukan speisis kaki couple2 nih ,,,ak memang tak minat gila...
bagi ak benda2 alah ni semua buang masa  je ,,
kalau bagi korang ,tak tahu lah kan,,mungkin seronok,gembira best or ape2
lah yang sewaktu dengannya...
ngagaga..

walaupun kebanyakkan kawan ak semuanya couple,,
hekhek,,ak tak amik pot sangat lah,,kalau diorang cerita2 pasal couple nih..
lantak ahh....

ada la sorang member ak ni,,x leh arr bagi tahu nama,,
bahaya~


dia ni time couple mak aihh sweet la sangat,,macam2 ceter kt ak,,
hari2 nampak dia dengan si dia dating,,,
kalau boleh hari2 ahh ak nampak diorang ni,,
jalan sama2 ah,,tukar beg sekola la,,
kelas pun sama woo...
huhu...
macam2 ahh,,,mlas ak nak cerita panjang2..


ok cepat kan cerita,,
one day tu,,diorang tiba2 break or clash or putus or tak dek pape,,
si dia yang mitax putus dengan dia( member ak ni ),,
entah pasal ape ak tak tahu la...
then keesokn harinya,,
kawan ak ni,,datang sekolah dengan tak dek mood gila,,
masa perhinpunan mnangis,,dalam kelas menangis,,
sedihh sangat kowwt,,
maybe dia terlampau sayang sangat ngan si dia ni..
okehh ak tak suka sangat keadaan macam ni,,

Nak di jadikan cerita,,ehh jup atas bukan cerita ke,,ape2 je lah,,
ak menyampah sangat keadaan macam tuh,,
ak paling tak suka tengok gurl nanges sebabkan boy,,
ehh come on la..
don t cry2 coz boys...


ok,,nak couple2 nih ,,ak rasa boleh,,
tapi tak perlu la nak sayang sangat2 sehingga abaikan diri
sendiri...







okk arr wasalam,,
akhiri entry kali ni dengan wasalam,,
supaya apa yang ada di hAti ini,,tidak terpesong..~
untuk diri sendiri...



P/S= HEHE ak tak pergi sekolah hari ini,,sebab malas,,lagipun sekolah sebok dngn aktiviti sukan bagai nihh...hari ni tak salah ak ada kwad,,dri pg smpai ptng..uhh mlasnyee..
yeehaa bagi cuti untuk diri shendiri....(sambil buat muka toyaaa)...wink win winkk

Monday, June 6, 2011

leypax-leypax di blog saia.~

Apa khabar semua yang menjenggok blog tak seberapa ni..??
cik tira harap luar biasa bagus semuanya..
~amin~

Mao cerita ape haaa...
ape??
tak dengar la...~
cakap la kuat sikit!!
ha...?
nak cerita pasal cinta??
what!!!
~CiNtA~


ohh noo!!
cinta..
cinta..
cinta..
OR
couple.
couple.
couple.
ia sanagat popular d'kalangan remaja...
tok sah cakap d'kalangan remaja lah,,
kawan2 cik tira pun sebuk pasal couple2 ni...


cisss~
pergi mana2 je,mesti cerita pasal couple,,
ihh,, tak dek cerita laen ape,,

wexx,,pada member2 cik tira yang sedang hangat couple2 bagai nih..
wexx...
wexx..
wexxx..

ok seryiss,,wa cakap sama lu,,
wa bukan kaki couple2 bagai nih ok..
wa tak minat la...
tak main la couple2 nih,,
wa just all frenddzz!!
ok..
(eh tetiba je tukar bahasa diri ni>wa/lu..ok2 kembali kepada normal
atau lebih ok cik tira la) right!!


ok2 kembali normal..
+_+

ok cik tira nak sembang ni about couple in my life,,
ok,betul ke ni nak th?
betul ke?
karang lau cik tira cerita,,x nak caya lak..
tak pe-tak pe kalau x nak caye pun tak pe..
tak kesah lorhh..

'
bak kata sir tan c.c,,cikgu sains cik tira >
''don't be khuatir''..
hahaxx....

ok nak dengar tak kisah si blogurl ni..
kena la wat senaman dulu untuk mata,lidah,otak,akal..
cepat2 wat senaman dulu,,
yehhyy...
lau tak nnti  mata korang akan tiba2 menjadi besar,
then lidah kelu tanpa kata2 yang meyakinkan,
lepastu otak korang akan bergegar dengan tetiba disebabkan urat2
di otak menjadi tegang,,
dan last kali akal tidak dapat mempercayai huruf or perkataan2 tersebut..
ok cepat2 buat senaman yang sesuai..
yihaaaa...
ok selasai wat senaman...~~\


ae you ready!!!
x dengar~~
ape??
YEsss!!

soo meh meh buka mata2 besar n pandang skrin lappy korang..
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
===
KUCING cik tira DAPAT BABY KEMBAR LORH!!!
tolong percaya kata2 cik tira yew!!!
waaa korang mara yew...
itu je sbnar nye nak cakap...
hekhek..
over je lebih...





alololo comel nyeeww

ewahhh lebih la plak gambar kucing2 ni..
sedangkan cik tira tak minat langsung kucing...
tengok n marah kucing boleh la..,,
pegang2 or belai2 no way la..
hehe,,kejam ke~~~

===



hehehe


ehh jup ni dah lari dari story couple2 ni..
hmm nanti larh cik tira sambung balik ehh..
just waitt lorhh~


awww):

~daaaaaaaaa~